Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt, voor o.a. webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees Meer X
0 item(s) € 0,00
Er zijn nog geen producten geselecteerd
Login

Honingsoorten

Er zijn ontzettend veel soorten honing. Welke past bij u? Hier vindt u meer informatie over verschillende soorten honing. Keuze gemaakt? Bezoek onze webshop of ga naar de pagina Verkooppunten – hier vindt u ook informatie over bijzondere markten waaraan Bart’s Bijenparadijs deelneemt.

Boshoning

Boshoning is een mix van de honingdauw van verschillende bomen en bevat meestal ook een beetje honing van bosbloesem. Deze licht- tot roodbruine honing smaakt kruidig, krachtig, bijna moutachtig. Ga naar de webshop voor deze en andere verschillende soorten honing!

Witte dennenhoning

Een dikke, vloeibare honingdauwhoning. Deze honing wordt in Frankrijk, Duitsland en Oost Europa geoogst. Dennenhoning herken je aan een bijzonder kruidige smaak.

Acaciahoning

Een van de bekende honing soorten is de acaciahoning. Een bloesemhoning, die hoofdzakelijk uit Hongarije geïmporteerd wordt. De kleur van acaciahoning is zachtgeel en heeft een lieflijke smaak. Ga naar de webshop voor deze en andere verschillende soorten honing!

Zonnebloemenhoning

De nectar van deze honing wordt verzameld op de goudgele zonnebloemvelden in Roemenië en heeft een felle gele kleur. De honing is luchtig, romig en heeft een volle zoete smaak. Zonnebloemhoning is ook geschikt om mee te koken of bakken. Geef eens een nieuwe draai aan uw vertrouwde recepten!

Sinaasappelhoning

Ook wel oranjebloesemhoning genoemd. Deze honing komt uit verschillende landen waar citrusvruchten verbouwd worden. Denk aan Italië, Spanje of Californië. Deze, meestal vloeibare, honing is rijk aan vitamine B en wordt vanwege zijn fijne aroma’s zeer gewaardeerd.

Edelkastanjehoning

Uit de kaarsvormige bloesem van de kastanjes verzamelen de bijen een stroperige honing, Een gezonde honing met werkzame stoffen die een antibiotische werking hebben.

Rozemarijn en tijmhoning

Zij behoren tot de honingsoorten die moeilijk te verkrijgen zijn. Ze hebben een buitengewone smaak. De kruiden geven een zeer bitter aroma. De rozemarijn honing is zoet met een mild bittere bijsmaak en wordt veel gebruikt bij spijsverteringsklachten. Tijmhoning is goed voor de luchtwegen en bij verkoudheid. Een kopje thee met een lepeltje honing, heerlijk toch?

Bloesemhoning

Een mengeling van verschillende bloesems. Bloesemhoning smaakt aromatisch, is donkergeel tot lichtbruin en kristalliseert fijn stijf. Goed te combineren met beenham of verwerk bloesemhoning eens in een chutney!

Koolzaadhoning

Een zeer lichte honing. Deze honing kristalliseert al na een paar dagen en is dan bijna wit. Koolzaadhoning is smeuïg, goed smeerbaar en aangenaam zacht van smaak.

Honingraathoning

Dat is honing die zich nog in de door de bijen gemaakte en afgedichte, broedvrije raten bevindt. U kunt de raat in gesneden porties kopen of in glas: een of twee stukken honingraat drijven dan in een bloesemhoning.

Sparhoning

Lindehoning wordt door de bijen verzameld uit de lindebomen. Lindehoning is goudachtig van kleur en de smaak is een beetje mintachtig. Lindehoning kristalliseert niet snel. Ga naar de webshop voor deze en andere verschillende soorten honing!

Wilde bloemenhoning

De weelderige veelheid aan bloemen kenmerkt deze volle, afgeronde en aromatische honing. Deze wilde bloemenhoning is erg geliefd en veelzijdig in gebruik

Lavendelhoning

De zomer in Spanje wordt gekenmerkt door weidse, sterk geurende, schilderachtige lavendelvelden. Uit de fijne nectar toveren de bijen een onvergelijkbare honingspecialiteit.

Honing-Mede

Onze honingmede wordt op traditionele wijze uit 610 gram honing per liter mede zorgvuldig geperst. Voor het afvullen rijpt de mede, opdat hij zijn aromatische smaak en zijn volle, krachtig aroma kan ontplooien. Een bijzondere ervaring en een heerlijke combinatie met of na (pittig) eten. Ga naar de webshop voor deze en andere verschillende soorten honing!

Lindehoning

Lindehoning wordt door de bijen verzameld uit de lindebomen. Lindehoning is goudachtig van kleur en de smaak is een beetje mintachtig. Lindehoning kristalliseert niet snel. Ga naar de webshop voor deze en andere verschillende soorten honing!
©2024 Bart's Bijenparadijs | info@barts-bijenparadijs.nl | Privacy policy | realisatie: dackus.it
Mogen wij alstublieft uw ID zien?

Bent u 18 Jaar of ouder?

Nee, Ik ben jonger Ja, Ik ben ouder